Japanese Home Cooking Class in Tokyo. YUCa's Food & Lifestyle Media from Japan

Trip adviser facebook Google map instagran youtube

Class Schedule

See all

About YUCa

YUCa – Home Cooking Chef / Recipe Creator / Author
Coming from a family of farmers, she grew up consuming local grown food from northern part of Japan. Worked as a food writer in Toronto (CANADA) and New York (US), she came back to Tokyo and worked at a fermented food & vegetarian/vegan cuisine restaurant. Currently offers Japanese cooking classes mainly in Tokyo and teaches healthy cooking for guests from all over the world while creating more recipes. Published the “YUCa’s Japanese Cooking ~The first cookbook by YUCa~” (only in English) in April, 2019. Launched recipe app “Recipe by YJC” in February, 2020. A mother of two children and two toy poodles.

YUCa – 家庭料理家 / 著者
福島県いわき市出身。親戚に農家が多く、幼少の頃から東北地方の地産地消の食材を食べて育つ。上智大学卒業後、トロント(カナダ)とニューヨーク(アメリカ)で国際ビジネスを学びながら、フードライターとして活躍。帰国後、発酵食・玄米菜食レストランで働き、本格的に料理家の道へ。現在、東京荒川区にて日本家庭料理教室を主宰しながら、世界に向けて日本の食文化と家庭料理を紹介する。2019年4月、初の料理本『YUCa’s Japanese Cooking ~The first cookbook by YUCa~』(英語版)を出版。2020年2月、レシピアプリ『Recipe by YJC」を発表。2児・犬2匹の母でもある。
[Our mission]
~ Connect Japan and overseas countries through the Japanese Food & Lifestyle ~

[Our Credentials]
Certified Sushi Decorator
Food Education Specialist
Food Sanitation Supervisor
Superfood Advisor
Fermented Food Specialist
Sake Navigator

[SNS]
Facebook : YUCa’s Japanese Cooking
Instagram : YUCa’s Japanese Cooking
YouTube : YUCa’s Japanese Cooking

[活動内容]

・メディア出演
・料理教室の講師(BtoB、BtoC)
・料理教室ビジネスのコンサルティング
・レシピの研究開発
・日本食レストラン、関連企業向けのメニュー開発
・レシピ動画の制作とアプリの運営
・レシピ本、ライフスタイル本の執筆
・フードライター
・オリジナル商品の開発(調理道具、台所用品など)

Display mode

Class Schedule

See all

Instagram

See more photos