About Recipe app

YUCa – Home Cooking Chef / Recipe Creator
Coming from a family of farmers, she grew up consuming local grown food from northern part of Japan. Worked as a food writer in Toronto (CANADA) and New York (US), she came back to Tokyo and worked at a fermented food & vegetarian/vegan cuisine restaurant. Currently offers Japanese cooking classes mainly in Tokyo and teaches healthy cooking for guests from all over the world while creating more recipes.
A mother of son and two toy poodles.

YUCa – 家庭料理家
親戚に農家が多く、幼少の頃から東北地方の地産地消の食材を食べて育つ。2009年からはトロント(カナダ)とニューヨーク(アメリカ)でフードライターとして活躍。帰国後は発酵食・玄米菜食レストランで働きながら料理を独学。現在、YouTubeや海外メディアを中心にレシピ提供や日本文化を紹介する。東京のプライベートキッチンでは、日本家庭料理教室を主宰。1児・犬2匹の母でもある。
[Our mission]
~ Connect Japan and overseas countries through the Japanese Food & Lifestyle ~

[Our Credentials]
Certified Sushi Decorator
Food Education Specialist
Food Sanitation Supervisor
Superfood Advisor
Fermented Food Specialist
Sake Navigator

[SNS]
Facebook : YUCa’s Japanese Cooking
Instagram : YUCa’s Japanese Cooking
YouTube : YUCa’s Japanese Cooking